24. ožujka 2021. održali smo jednu posebno zanimljivu online radionicu za naše mikro, male i srednje poduzetnike iz Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije. Zanimljiva je bila zahvaljujući našim dragim poduzetnicima koji su vrlo zainteresirano i pažljivo pratili naša predavanja i postavljali pregršt pitanja, tako da je ovog puta trajala sat vremena dulje od uobičajenog. A mi smo mislili da smo zamorni i nezanimljivi i da je 5 sati GDPR-a too much. It’ fun to comply with GDPR 🙂

Neki od upita: Društvo koristi GPS cloud nadzor službenih vozila, međutim neki od zaposlenika imaju pravo korištenja vozila i u privatne svrhe; treba li poseban pristanak za nadzor vozila u trenutku kada se koristi u privatne svrhe ili je dovoljno isto urediti Ugovorom o radu? Knjigovodstveni servis- koje je obrasce i evidencije društvo dužno voditi da bi poslovanje bilo usklađeno sa Općom uredbom o zaštiti podataka? Cvjećarnica- kako zaštiti osobne podatke u slučaju kada kupac naruči telefonskim putem ili e-mailom dostavu buketa/aranžmana/dekoracija trećoj osobi (budući da je za dostavu neophodno prikupiti podatke o imenu i prezimenu, adresi dostave i broju telefona)? Građevinska tvrtka- koji bi bio zakonski temelj za objavu fotografija nekretnina na društvenim mrežama i na web stranicama (kako bi potencijalni klijenti mogli vidjeti nekretninu u izgradnji i završenu nekretninu)?

Poduzetnici su ovom prilikom imali mogućnost dobiti savjet u vezi implementacije odredbi Opće uredbe o zaštiti podataka od g. Igora Vulje, zamjenika ravnatelja Agencije za zaštitu podataka, člana nadzornog odbora ARC projekta i stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom u području zaštite osobnih podataka.

Ovo je zadnja u nizu radionica namijenjenih svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima, u travnju krećemo s online radionicama namijenjenim specifičnim potrebama poduzetnika iz pojedinih sektora. Veselimo se novim virtualnim susretima!