Agencija za zaštitu osobnih podataka, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom, u srijedu, 17.ožujka 2021. godine, organizirala je besplatnu online radionicu „Kako uskladiti poslovanje s Općom uredbom o zaštiti podataka“ namijenjenu malim i srednjim poduzetnicima iz Varaždinske županije.

Sudionicima su tijekom edukacije predstavljene osnovne odredbe i pojmovi iz Opće uredbe (što su osobni podaci, voditelj/izvršitelj obrade, zajednički voditelj obrade, prava ispitanika, pravni temelji za obradu osobnih podataka itd.), kao i njihove obveze prilikom prikupljanja i obrade osobnih podataka s primjerima iz prakse. Na radionicu su sudjelovali poduzetnici iz IT sektora, ugostiteljstva, turizma, privatne zaštite i financijskog sektora.

Osim predavanja na temu zakonodavnog okvira o zaštiti osobnih podataka, interaktivna radionica sastojala se i od praktičnih vježbi, ali i pruža priliku poduzetnicima da tijekom radionice postavljaju pitanja kako bi razjasnili svoje nedoumice vezano za zakonodavni okvir zaštite osobnih podataka. AZOP-ovi GDPR eksperti nastojali su poduzetnicima dati odgovore na sva njihova pitanja i olakšati im na taj način usklađivanje s Općom uredbom o zaštiti podataka.

Iduća radionica namijenjena mikro, malim i srednjim poduzetnicima iz Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije održat će se 24. ožujka 2021. Prijavite se putem online obrasca https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/registration-form-24-March.

AZOP će u suradnji s HGK provoditi online radionice tijekom cijele 2021. godine. Online radionice su aktivnosti koje AZOP provodi u okviru EU projekta ARC (Awareness Raising Campaign for Small and Medium Enterprises), a koji je sufinanciran iz programa Europske unije za Prava, jednakost i građanstvo.